Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


“Çocuk İşçi İstemiyoruz”
Durak Fındık. Küçük yaşta çocukların fındık bahçelerinde işçi değil, oyun bahçelerinde çocuk olmasını istediklerine vurgu yaparak, çocukların fındık bahçelerinde çalışmalarına karşı sorumluluk projesi başlattı.

 “Çocuk İşçi İstemiyoruz”

“Fındık Değil, Oyun Bahçesine” adıyla start alan projeye, Ünye Ticaret Borsası ve Durak Fındık A.Ş. işbirliği yaparak sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Çocuk İşçi Çalıştırılmaması" konusunu gündemde tutmak ve bu konuda bilinç oluşturmak amacıyla Ordu ili çapında İlkokul ve ortaokul öğrencileri arasında bir resim yarışması düzenlemiştir.

Konuya ilişkin açıklama yapan Durak Fındık Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Durak, bu proje ile çocuk işçiliğine dikkat çekmek istediklerini belirtti. Kadir Durak konuşmasına şöyle devam etti.

"Bu ikinci Sosyal Sorumluluk Projemiz"

-2013 yılında yine bir projede 25 bin çuval dağıtarak çocuk işçiliğinin önlemesine dikkat çekmiştik. O projede Ticaret Borsası ve Ziraat Odası’nın da desteğiyle istediğimize ulaşmıştık.  Bu yıl yine bir proje yaparak Ticaret Borsasının da desteğiyle ilk ve orta okulları kapsayan bir resim yarışması düzenledik. Sayın Vali’mizden iznimizi aldık.

"19 tane ilçede 400 tane okul ve 60 bin tane öğrencimizin kapsayan bir proje"

19 tane ilçede 400 tane okul ve 60 bin tane öğrencimizin kapsayan bir proje bu. Her ilçenin 1., 2., ve 3.’süne tam ve çeyrek altından oluşan ödüller vereceğiz. Buradaki amaç, bütün ilçeleri aktif olarak işin içerisinde tutabilmek. Ordu güzel sanatlar akademisinin içerisinde oluşturulacak bir heyet dereceye giren çocukları belirleyecek. Birinciye masaüstü bilgisayar, ikinciye dizüstü bilgisayar ve üçüncüye de tablet bilgisayar hediye edeceğiz. 

"Avrupa'da haketmediğimiz rekabetle karşı karşıyayız"

Önceki projemizde çiftçilerle birliktelik sağlamıştık. Bu projemizde de çocuklarla birliktelik sağlayarak, gelecekte bahçe sahibi olacak çocuklarımızı bilinçlendirerek eğitmek ve çocuklarımızın bahçelerde olmasını engellemek istiyoruz.  Avrupa’daki sanayi bu konuda çok hassas…

Avrupa’da çocuk işçiliği ile ilgili Türkiye hak etmediği rekabetle karşı karşıya kalıyor. Ticaret Borasamızda bu konuda bize manevi destek vererek kurumsal kimlik kazandırmaya çalışıyoruz.

Çocuklarımız istediği boyayla resim yapsınlar. Bizim amacımız çocuklarımızı bahçeden uzak tutarak, Avrupa’da uğradığımız haksız rekabetin önüne geçmek.  Geçen yıl fındık olmadığı için bu projeyle ilgilenmedik.  Bu yıl startımızı verdik. Amacımız insanlarımızı bu konuda bilinçlendirmek.

 

Bu proje için belli bir bütçe oluşturduk.  Nisan sonuna kadar resimler toplanarak, mayıs ayında sonuçlandırılacak. Toplama merkezinde belki sağlık taraması uygulaması yapılabilir; Henüz böyle bir  konu netlik kazanmış değil. 15 Mayıs’ta Ticaret Borsası salonunda ödül töreni yapmayı düşünüyoruz.  Üniversitemizin oluşturacağı komisyon yarışmaya katılan çocukları değerlendirecek.”şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu projede amaç Çocuk işçiliğine dikkat çekmek olduğu gibi öğrencilerimizin de kişisel gelişimlerine, el becerilerine ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmaktır.

ÜNYE TİCARET BORSASI KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE VE DURAK FINDIK A.Ş. FİNANSÖRLÜĞÜNDE

DÜZENLENEN İLKOKUL VE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARASI RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

1-Yarışma; ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında olup,değerlendirme tek kategoride bütün öğrenciler üzerinden yapılacaktır.Öğrenciler 25cmx35 cm. veya 35 cm.x50 cm. ölçülerinde resim

kağıdına yapılmış resimlerle katılabilirler.

2-Her türlü resim ve boya malzemesini kullanmak serbesttir.(Pastel boya, sulu boya, yağlıboya,kuru boya vb.)

3-Yarışmanın konusu; Çocuk işçiliğinin önlenmesi fikrinden hareket edilmiş olup, “Çocuklar fındıkdeğil Oyun Bahçesine” ANA TEMA olarak belirlenmiştir. Yapılacak resimlerde Çocuk İşçiliğininönlenmesi konusunda verilecek mesajlar önemli olarak görülmektedir. Diğer yardımcı temalar öğrencilerimizin hayalleri ve duygu-düşünceleri doğrultusunda kendileri tarafından oluşturulabilir.

4-Her okul ve öğrenci yarışmaya istediği kadar resim ile katılma hakkına sahiptir.

5-Resimlerin arka yüzünün sağ alt köşesine yarışmacı öğrencinin adı-soyadı,sınıfı, okulu ve ilçesiaçık olarak yazılmalıdır.

6-Her ilçe kendi kuracağı komisyonlar marifeti ile ilk üç dereceye giren resimleri belirleyecek,dereceye giren eserleri gönderirken hangi okuldan kaç öğrencinin yarışmaya katıldığı ile ilgili bilgilerle birlikte eserleri Nisan ayının sonuna kadar(30.Nisan 2015) Ünye Ticaret Borsasına( Liseler Mahallesi,Devlet Sahil Yolu, No:355 ÜNYE/ORDU adresine) göndereceklerdir.

7-Tüm ilçelerden gelen resimler, Ünye Ticaret Borsası ve Durak Fındık A.Ş tarafından, OrduÜniversitesinin katkıları ile uzman eğitimcilerden oluşturulacak komisyon tarafındandeğerlendirilecek ve İl çapında ilk üç belirlenecektir.

8-Dereceye giren tüm resimlerin sergileneceği ve ödüllerin verileceği program koordinatör kurumolan Ünye Ticaret Borsası ve finansör kurum Durak Fındık A.Ş tarafından Mayıs Ayının içerisindedüzenlenecek ve tüm ilçelerimize ve okullarımıza duyurulacaktır.

9-Ödüller: İlçeler tarafından belirlenecek sonuçlara göre her ilçenin birincisi öğrenciye tam

cumhuriyet altını, ikincisine yarım cumhuriyet altını, üçüncüsüne ise çeyrek cumhuriyet altınıverilecektir. Ayrıca tüm ilçelerin değerlendirilmesinden sonra yapılacak genel değerlendirmeye göre İl birincisi öğrencimize, masa üstü bilgisayar, ikincisine diz üstü bilgisayar, üçüncü eser sahibi öğrenciye ise tablet hediye olarak verilecektir.

10-Yarışma sonuçları 15.05.2015 tarihine kadar ilan edilecektir.

11-Yarışmaya katılan resimler iade edilmeyecek olup, Ünye Ticaret Borsasında sergilenecek vedaha sonra proje kapsamında hazırlanacak kitapçıklarda kullanılacaktır. Haber / Meral Korkmaz




Bu haber 1267 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI